Tetra Aqua Art aquarium [REVIEW]

Voor wie begint in de aquaristiek is de Tetra Aqua Art Explorer Line zeker het overwegen waard. Dit aquarium zeer geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderden die een klein nano-aquarium met een aantrekkelijk design willen.

Wat kenmerkt de Tetra Aqua Art Explorer Line

Dit nano-aquarium heeft een bijzonder ongewoon ontwerp. Het bevat alle noodzakelijke aquarium accessoires om te beginnen in de aquaristiek. Bovendien is er een bijpassende aquariumkast te koop. De Aqua Line is verkrijgbaar in zwart of wit met een watervolume van 30l of 60l. De 30l bakken hebben de afmetingen 40x40x25. De afmetingen van de 60l aquariums zijn 50x50x32cm. Beide aquariums hebben een halvemaanvormig ontwerp met een gebogen voorruit. Hierdoor ziet het interieur er nog aantrekkelijker uit. De ruiten zijn 5 mm dik en dus zeer breukvast.

In het aquarium van 30 liter kunnen rivierkreeften of garnalen worden gehouden, daarom is speciaal rivierkreeftvoer in de complete aquariumset inbegrepen. In de 60l tank kunnen kleine siervissen gehouden worden. Hiervoor is er visvoer beschikbaar.

Naast de aquarium bak bevat de set een speciale afdekplaat van acrylplastic. Het heeft zowel een invoerklep als uitsparingen voor de nodige accessoires. Aan het voederluik kan ook een automatische voederautomaat worden bevestigd, die de aquariumvissen automatisch voedt. Opgemerkt moet worden dat deze plaat niet erg stabiel is, hij is niet katbestendig.

Tetra Aqua Art Explorer Line Aquarium - 35x35x25 cm - 30L - Zwart

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
€104,90 Β in stock
Bol.com
as of december 6, 2022 5:24 pm

Aquarium accessoires

Voor dit zoetwateraquarium is LED-verlichting verkrijgbaar, met 5 of 8,5 watt, afhankelijk van de grootte van het aquarium. Met de nieuwe en innovatieve technologie is de verlichting zowel optimaal voor de beplanting van de tank, als duurzaam en zuinig in het elektriciteitsverbruik. De LED’s hebben een levensduur van ongeveer 50.000 uur. Indien nodig kan de lamp goedkoop door de fabrikant worden vervangen. In het grotere model is er een instelmogelijkheid om de verlichting om te schakelen tussen dag- en nachtlicht.

Het aquariumfilter in de set is aangepast aan de grootte van het aquarium. De Tetra Easy Crystal Filter Box heeft een regelbare stroomsnelheid. Het filterpatroon is gemakkelijk te vervangen en moet om de 4 weken vervangen worden. De aquarium accessoires omvatten een vervangingspatroon. Het filter is niet permanent aan de bak bevestigd en kan indien nodig vervangen worden.

De aquarium verwarming is in de filter geplaatst en verwarmt het water dat erdoor stroomt gelijkmatig. Het vermogen is 50 watt en is voldoende voor de behoeften. Om de temperatuur te regelen is een thermometer nodig, die niet in de set zit. Het moet extra worden aangeschaft bij de aankoop van het aquarium.

Naast de bak, de verlichting en de filter zitten er ook waterverzorgingsproducten in de set. Dit maakt deze complete aquariumset bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het water hoeft minder vaakΒ  ververst te worden en het filterpatroon kan snel worden vervangen zonder dat je in de tank hoeft te reiken. De glazen ruiten zijn gemakkelijk schoon te maken.

De uitrusting van het aquarium omvat ook een decoratieve achterwand. De beschikbare onderkasten zijn verkrijgbaar in wit of antraciet. Ze hebben voldoende opbergruimte voor slangen, waterverzorgingsproducten, vervangpatronen of vervanguitrusting. Met de aantrekkelijke matglazen ruit is deze aquariumonderkast een modern meubelstuk.

Naast deze Nano-quarium Set heeft u het substraat, aquariumplanten en -dieren, aquariumdecoratie en een thermometer nodig. De aquariumplanten hebben na verloop van tijd aangepaste meststoffen nodig.

Β 

Β