Juwel Vision 260 aquarium [REVIEW]

De aquaria van de Vision-serie worden gekenmerkt door een modern design. De aquaria zijn rechthoekige met een gebogen voorruit. Juwel biedt het deksel en de aquariumkast samen met het aquarium aan als een complete set die bij deze aquariumvorm past.

De kenmerken van het Juwel Vision 260 aquarium

Inmiddels worden de aquaria van de Juwel Vision serie zowel met LED-verlichting als in een uitvoering met T5 TL buizen aangeboden. Dit is de reden waarom de nieuwere sets ook de toevoeging LED in de productnaam dragen. De Juwel Vision 260 wordt geleverd met een MultiLux LED 120, 2 x 29W. Er worden LED-buizen gebruikt, die een optimaal lichtspectrum voor het aquarium produceren en besparingen tot 50% op het stroomverbruik opleveren in vergelijking met conventionele T5-fluorescentiebuizen. De LED-verlichting is 100% waterdicht en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen.

De aquarium filter dat wordt gebruikt in de Vision 260 is de Bioflow M met de Eccoflow 1000 pomp. Aquarium liefhebbers vertrouwen op de combinatie van efficiëntie en veiligheid van dit beproefde filtersysteem. Aangezien het water bij dit filtersysteem in het aquarium blijft, is het ook zeer geschikt voor beginners die een buitenfilter te onveilig en te moeilijk vinden. Een ander zeer gewaardeerd voordeel van Bioflow-filters is hun zeer stille en geruisloze werking, zodat het aquarium op geen enkel moment als storend in de woonruimte wordt ervaren.

De aquaria worden verwarmd met de 300-watt versie van Juwel’s AquaHeat verwarmingselement. Het verwarmingselement is in het Bioflow binnenfilter geïntegreerd en is dus optimaal in het watercircuit geplaatst.

De onderkast is bij Juwel verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, donker hout, licht hout. De onderkast biedt het aquarium een veilige stand en voldoende opbergruimte voor accessoires. Het Juwel Vision 260 aquarium is geschikt voor zowel zoet- als zoutwater.

Juwel Vision 260 LED Aquarium - Zwart - 260L - 121 x 46 x 64 cm

★★★★★
648,15  in stock
Bol.com
as of december 5, 2022 11:11 pm

Hoe kan ik mijn Juwel aquarium optimaal inrichten?

Het belangrijkste criterium voor het aquarium is in de eerste plaats de locatie. Een plaats direct bij het raam is niet geschikt, omdat de temperatuur in het aquarium dan moeilijk te regelen is. De beste plaats is één die niet sterk verlicht is. Bovendien moet een zeer stabiele basis gekozen worden.

Voorts moet het substraat gekozen worden. Hier moet u niet alleen grind gebruiken, maar ook aquariumzand, die het substraat egaliseert. De beplanting is bijzonder belangrijk voor het aquarium, aangezien ze als een natuurlijke zuurstofproducent werkt en een natuurlijk filter in het aquariumsysteem. Voor dit doel wordt vaak wateronkruid aanbevolen, omdat het robuust en winterhard is. Bovendien is het ook geschikt voor beginners.

Wat moet je overwegen alvorens je aquarium te kopen?

De keuze van een aquarium begint meestal met de keuze van een bepaalde vorm en inhoud. De klassieke aquaria hebben een rechthoekige bodem. Als dat echter niet mooi genoeg voor u is, kunt u kiezen voor een halve maanaquarium of een nano-aquarium. De capaciteit varieert van model tot model. Een klein aquarium kan slechts 30 liter bevatten, terwijl er boven meestal maar een paar grenzen zijn.

Het materiaal van de ruiten moet glas zijn, aangezien kunststoffen na verloop van tijd troebel kunnen worden en gevoeliger zijn voor krassen. Bovendien moet ervoor gezorgd worden dat het afdichtingsmateriaal in de voegen van de ruiten van hoge kwaliteit is, zodat er geen water kan ontsnappen. Het is heel mooi als het aquarium een geïntegreerd filter, verlichting en verwarming heeft.

De voor- en nadelen van de Juwel Vision 260 nog eens op een rijtje

  • Robuust, minder gevoelig voor krassen ruiten.
  • Prachtige decoratie voor elke kamer
  • Kan afzonderlijk worden ingesteld
  • Geschikt voor grote vissen
  • Glazen ruiten duurder dan kunststof