Juwel Rio 125 aquarium [REVIEW]

Bij Juwel ligt de nadruk op esthetiek. De Juwel Rio 125 is een aquarium met een moderne, eigentijdse uitstraling. Dankzij zijn glazen structuur en kunststof afwerking zal het niet onopgemerkt blijven in je woning.

De voor- en nadelen van de Juwel Rio 125

Juwel Rio 125 aquariumWil je starten met je eerste aquarium maar weet je nog niet welke je moet kiezen? Neem dan zeker een kijkje naar de Juwel Rio 125. Dit aquarium biedt tal van voordelen voor elk aquarium liefhebber.

Zo is hij o.a. uitgerust met de Bioflow filtertechnologie. Met deze filter vermijd je de vorming van elementen die schadelijk zijn voor uw vissen, zoals schimmels of algen.

De voordelen

Dit product zal aquarium liefhebbers die op zoek zijn naar een bak met een grote capaciteit zeker bevallen. Met zijn 125 l biedt hij voldoende ruimte voor diverse waterplanten en meerdere vissen. Dankzij deze capaciteit zullen je vissen niet in de verdrukking komen.

De nadelen

Hoewel het aquarium meerdere vissen kan verwelkomen, is het niet geschikt voor elke type vis. Grotere vissen zullen zich in dit aquarium minder op hun gemak voelen. De filter is ook vastgelijmd in het aquarium, wat het schoonmaken ervan kan bemoeilijken. Tenslotte is de onderkast niet standaard bij de levering inbegrepen.

De belangrijkste kenmerken van het Juwel Rio 125 aquarium

Mooie afwerkingen

Als je al heel wat aquaria hebt gehad, zul je waarschijnlijk merken dat deze baat heeft bij een goede afwerking. Het Juwel Rio 125 aquarium onderscheidt zich van andere modellen door zijn esthetiek.

Het heeft een zeer modern, rechthoekig ontwerp dat mooi oogt in elke kamer. Het visuele aspect ervan bevordert een geraffineerde look die zich gemakkelijk integreert aan alle meubilair stijlen.

Wat de afmetingen betreft, is het product 81 cm lang, 36 cm breed en 50 cm hoog. Ook al lijkt deze versie niet erg compact, je zult niet al te veel moeite hebben om dit model in de woonkamer te plaatsen. Wat zijn gewicht betreft, weegt hij 24 kg.

Volume en plaatsing

Dit aquarium van Duitse makelij valt op door zijn grote volume van 125 l. Dankzij deze capaciteit kan hij voldoen aan de behoeften van meerdere aquarium liefhebbers. Het aquarium biedt voldoende ruimte voor zowel vissen als planten, alsmede de nodige accessoires voor een beter natuurlijk evenwicht. Je huisdier zal zich vrij kunnen bewegen zonder beperkt te worden door de ruimte.

Niettemin moet je weten dat je overbevolking moet vermijden. Niet alleen zou dit het onderhoud bemoeilijken, maar het zou ook gevolgen hebben op de gezondheid van de inwoners.

Wat de installatie van het aquarium betreft, voegt het merk een veiligheidsframe aan de binnenkant van het pakket toe dat de montage vereenvoudigt. Bovendien zorgt dit element voor de stabiliteit van het aquarium.

Aquarium accessoires

Naast het veiligheidsframe voegt Juwel verschillende elementen toe die jou de mogelijkheid geven het beste uit dit aquarium te halen. Zodoende is er een LED-lamp geïntegreerd die je vissen in goede omstandigheden laat leven. Deze verlichting zorgt niet alleen voor de nodige helderheid, maar is ook energie-efficiënt.

Om het comfort en de hygiëne in het aquarium te verzekeren, voorziet het merk een praktisch en efficiënt Bioflow-filtratiemechanisme die de vorming van algen of schimmels beperken. Tenslotte wordt dit model ook geleverd met een verwarmingselement van 100 Watt.

Waarom kiezen voor het Juwel Rio 125 aquarium?

Als je je woning wilt verfraaien met een klein aquarium, is de Rio 125 de perfecte keuze. Hij neemt weinig ruimte in, ziet er goed uit en wordt geleverd met componenten van hoge kwaliteit. Ook al is de Rio 125 niet zonder zwakheden, de positieve kenmerken wegen daar duidelijk tegen op. Juwel is ook een merk dat zich tegenover de concurrentie heeft doen gelden, welk model u ook kiest uit de reeks.

Juwel Rio 125 LED Aquarium - Zwart - 125L - 81 x 36 x 50 cm

★★★★★
218,95  in stock
Bol.com
as of december 8, 2022 11:16 am